Dugnad med tarzanløype

På Fjell-ly inviterer de til gratis leir for de som vil yte en innsats for å holde leirstedet vedlike.

Daglig leder Solveig Holth og staben på Fjell-ly rekker ikke bestandig å få tid til å gjøre alt vedlikeholdsarbeidet som er nødvendig på leirstedet. Derfor inviterer hun til dugnadsleir 10.-11. april.

− Vi startet for cirka 10 år siden med dugnadsleirer. De første årene kom det mange som ville være med, da hadde vi store prosjekter som skulle gjøres ferdig. Etter hvert som det ble mindre av de store vedlikeholdsprosjektene, oppdaget vi at det kom færre og færre. Folk vil helst ha store prosjekter hvor de ser resultater når de skal på dugnad, forteller Holth.

Positiv erfaring
Hennes erfaring er at det er mye de samme folkene som kommer på dugnad på Fjell-ly som bruker stedet ellers, som leirledere og folk fra styrene.

− Vi har en god gjeng trofaste hjelpere som stiller opp på ulike aktiviteter. I starten var det en del eldre tenåringer som kom også, men de forsvant når det ble mindre av store prosjekter.

På Raknestunet prøver de å få til en dugnad en gang i året.

− Det er en positiv erfaring. Det er kjekt og sosialt, og de som kommer, gjør en kjempejobb, men oppslutningen er varierende, sier daglig leder Ottar Dalseid på Raknestunet.

Daglig leder Arvid Lukkedal på Brusdalsheimen har også god erfaring med dugnad.

− Før var det dugnadsleir, men det var vanskelig for folk å komme for en hel helg. Nå har vi en stor dugnad, vi bruker en hel lørdag, og så har vi flere mindre dugnader hvis vi for eksempel trenger å få vasket ned noe. Det fungerer bra. Så har vi en fast dugnadsgjeng som kommer når vi trenger hjelp til snekring. Dugnadshjelpen vår er ganske god. Det betyr også en del at leirstedet ligger sentralt, kort kjøring til Ålesund og Giske, noe som gjør det lett for folk å komme og jobbe et par timer, forteller Lukkedal.

Arbeid til alle
I år har de et nytt prosjekt på gang på Fjell-ly. Det skal lages en tarzanløype med tilrettelagte aktiviteter for barn. De håper å få mange med på denne dugnadsleiren for å få fortgang i arbeidet med denne tarzanløypen.

− De skal blant annet lage en klatrevegg med bildekk. Vi prøver å få til flere aktiviteter i løypa. Hvor mye vi får gjort, er avhengig av hvor mange som blir med på dugnaden, sier Holth.

− Hva slags arbeidsoppgaver er det ellers snakk om på dugnadsleiren?

− Det er alt fra maling, vasking, opprydding ute, til vasking og stryking av gardiner. Kort sagt: vårrengjøring ute og inne. Det er arbeid til alle. Man behøver ikke være veldig praktisk eller veldig sterk, sier Holth. − Vi har også oppgaver for barn. Ungene elsker å få være med å hjelpe til med «ordentlig arbeid». For barn som er for små, eller ikke vil arbeide, har vi barnepass.

1 svar
  1. Roald evensen says:

    Shalom.

    Så bra.
    Jeg likte spesielt den nye Indremisjons kippaen!!!!!
    Hvem har designet den og hvor kan vi få kjøpt den?

    Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.